donderdag 22 november 2012

Vrede


Kerstmis; nog maar een paar weken en we vieren weer het 'feest van de vrede'. Wereldwijd één dag geen gevechten, geen oorlog. Vrede.
Ook dat is weer zo'n begrip dat we kennen, en dat we meestal omschrijven als 'de afwezigheid van oorlog'.  Maar het is méér, VEEL meer.

Het woordenboek legt vrede uit als: toestand van rust; toestand van normale verhoudingen tussen staten (tegenst oorlog); goede verstandhouding; gewetensrust.
Als synoniemen worden genoemd: harmonie, kalmte, rust, eendracht.

Intrigerend vind ik de uitleg normale verhoudingen; voor mij betekent dat zoveel als vrede (harmonie, rust, eendracht) hoort de normale gang van zaken te zijn
En dan: goede verstandhouding. Met andere woorden: ´we hebben er eens over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen wel met elkaar overweg te kunnen´. Larie! Kul! Grote Onzin!

Vrede is iets dat je VOELT. Vrede is zoals je LEEFT. Vrede is zoals je BENT. 
Helaas is het nog steeds zo dat we slechts streven naar vrede, in plaats van het te doorvoelen, te leven, te ZIJN. 
Wanneer we eenmaal doorhebben, en in ons hart beseffen, WETEN, dat wij - stuk voor stuk, dus ook jij! - de belichaming van VREDE zijn, en we eendrachtig werken met de kracht die LIEFDE is, de normale gang van zaken in no-time hersteld zal zijn.

Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten