zondag 25 november 2012

Aha! Oftewel: het muntje valt


Van de week had ik echt het gevoel tegen een muur aan te lopen. Er kwam niets uit mijn handen, wat ik ook aanpakte of probeerde - het wilde niet lukken. Telkens wanneer me zoiets 'overkomt' (onzin natuurlijk - niets overkomt je, je creëert het zelf) blijkt dat ik ergens iets niet helemaal heb begrepen of geïntegreerd. Pas op de plaats, stapje terug, terug naar de schoolbanken - dat soort dingen. Maar in welke hoek moet ik het zoeken?
In meditatie heb ik om leiding en duidelijke aanwijzingen gevraagd. Kort daarop las ik dit artikel, dat al een poosje in mijn mailbox bivakkeerde. Ik heb het vertaald uit het engels. (Het is wat krakkemikkig geschreven, alsof hij voor een klas stond of zo.)

>>
Kwantum-Realiteit: De Onbegrensde Mogelijkheden In Alle Dingen - door John Assaraf


Nobelprijs-winnende natuurkundigen hebben onomstotelijk bewezen dat de fysieke wereld een grote zee van energie is, die in milliseconden in en uit 'het bestaan' knippert , telkens en telkens weer. Niets staat vast. Dit is de wereld van de kwantumfysica.
Zij hebben bewezen dat wat dit steeds veranderende energie-veld in elkaar zet en bij elkaar houdt in de objecten die we zien, onze gedachten zijn.

Waarom zien we een persoon in plaats van een knipperend cluster van energie?
Denk aan een filmrol.
Een film is een verzameling van ongeveer 24 frames per seconde. Alle frames zijn gescheiden door een stukje zwart. Door de snelheid waarmee het ene beeld het voorgaande vervangt worden onze ogen en hersenen bedrogen, en denken we één doorlopend en bewegend beeld te zien.
Denk aan televisie.
Een beeldbuis is gewoon een buis waarin bergen elektronen het scherm op een bepaalde manier raken, waardoor de illusie van vorm en beweging wordt gecreëerd.
Dit is wat alle objecten uiteindelijk zijn: illusie.

Je hebt 5 zintuigen (zien, horen, voelen, ruiken en proeven).
Elk van deze zintuigen heeft een specifiek spectrum (een hond hoort bijvoorbeeld een ander bereik van geluid dan jij, een slang ziet een ander spectrum van het licht dan jij, en ga zo maar door). Met andere woorden: jouw set zintuigen neemt een zee van energie waar vanuit een bepaald beperkt standpunt, en vormt er een beeld van. Het is niet volledig en ook niet nauwkeurig; het is gewoon een interpretatie.

Al onze interpretaties zijn uitsluitend gebaseerd op de 'interne kaart' van de werkelijkheid die we hebben, en niet de echte waarheid. Onze 'kaart' is het resultaat van de collectieve ervaringen van ons persoonlijke leven.
Onze gedachten zijn gekoppeld aan deze onzichtbare energie en zij bepalen welke vorm de energie aanneemt. Je gedachten verschuiven dus letterlijk het universum deeltje-voor-deeltje om jouw fysieke leven te creëren.

Kijk om je heen.
Alles wat je ziet in onze fysieke wereld begon als een idee, een idee dat groeide terwijl het werd gedeeld en geuit, totdat het genoeg  groeide om een fysiek object te worden.
Je wordt letterlijk waar je het meest aan denkt. 
Je leven wordt wat je je het meest hebt voorgesteld en waarin je het meest hebt geloofd.
De wereld is letterlijk je spiegel, zodat je op het fysieke vlak kunt ervaren wat je tot jouw waarheid hebt gemaakt... totdat je deze wijzigt.

De kwantumfysica toont ons dat de wereld niet het moeilijke en onveranderlijke ding is dat het lijkt te zijn. In plaats daarvan is het een uitermate vloeiende plaats die continu wordt  opgebouwd met behulp van onze individuele en collectieve gedachten.
Wat we denken dat waar is, is in werkelijkheid een illusie, bijna als een goocheltruc.
Gelukkig zijn we begonnen de illusie te ont-dekken en vooral, hoe we die kunnen veranderen.

Waar is je lichaam van gemaakt? Negen systemen/stelsels omvatten het menselijk lichaam: skelet, spier-, bloedsomloop-, spijsvertering-, endocrine-, zenuw-, voortplanting-, ademhaling-, en urinewegstelsel.
Waaruit bestaan die? Weefsels en organen.
Waar zijn weefsels en organen van gemaakt? Cellen.
Waar zijn cellen van gemaakt? Moleculen.
Waar zijn moleculen van gemaakt? Atomen.
Waar zijn atomen van gemaakt? Sub-atomaire deeltjes.
Waar zijn subatomaire deeltjes van gemaakt? Energie!

Jij en ik zijn pure licht-energie in zijn mooiste en intelligentste configuratie. Energie die onder de oppervlakte voortdurend in beweging is, en je houdt het allemaal onder controle met je machtige geest. Je bent één groot stellair en machtig Menselijk Wezen.

Als je jezelf kon zien onder een krachtige elektronenmicroscoop en nog andere experimenten op jezelf zou uitvoeren, zou je zien dat je bent opgebouwd uit een cluster van constant veranderende energie in de vorm van elektronen, neutronen, fotonen en ga zo maar door.
Zo is het ook met al het andere om je heen. De kwantumfysica leert ons dat het de handeling van het waarnemen van een object is, die ervoor zorgt dat het is daar waar we het waarnemen, en hoe we het waarnemen.
Een object bestaat niet onafhankelijk van de waarnemer! Dus, zoals je kunt zien, zijn je waarneming, je aandacht voor iets, en je intentie, letterlijk hetgeen dat ding creëert.
Dit is wetenschappelijk onderzocht en bewezen.


Je wereld bestaat uit Geest(kracht), Lichaam en Denken.
Elk van deze drie, Geest, Lichaam en Denken, heeft een eigen functie die uniek is en niet gedeeld met de andere. Wat je ziet met je ogen en ervaart met je lichaam is de fysieke wereld, die we Lichaam zullen noemen. 
Lichaam is een effect, gecreëerd door een oorzaak.
Deze oorzaak is Denken.
Lichaam kan niet scheppen. Het kan alleen ervaren en worden ervaren... dat is de unieke functie ervan.
Denken kan niet ervaren... het kan alleen verzinnen, creëren en interpreteren. Het heeft een wereld van relativiteit (de fysieke wereld, Lichaam) nodig om zichzelf te ervaren.
Geest is Al Dat Is, dat wat leven geeft aan Denken en Lichaam.

Lichaam heeft geen kracht om te creëren, maar het geeft ons de illusie van de macht om dat te doen. Deze illusie is de oorzaak van veel frustratie. Lichaam is puur een effect en heeft geen macht om te veroorzaken of te creëren.

De sleutel van al deze informatie: be-ZIE de wereld en het universum anders dan je nu doet, zodat je kunt manifesteren wat je werkelijk wenst.
[Voor de volledige engelse tekst, klik hier]
<<

Voor mij was dit artikel een 'muntje dat valt' - zo'n moment van 'dus zó zit dat!' 
Het grappige is, dat ik dit intuïtief allang wist en voor mezelf als zijnde waarheid had aangenomen, maar het is prettig om zo af en toe eens een bevestiging te krijgen. Ik heb alleen het gevoel dat het 'niet af' is, dus mogelijk komt hierop nog een vervolg.

Soms voel je je als een blinde in een onbekende omgeving, zonder hulp en zonder stok, terwijl je tastend je weg probeert te vinden. Wanneer je echter om hulp en duidelijke leiding/aanwijzingen vraagt, krijg je die ook.
Dus: op naar de volgende stap.

Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten