zaterdag 17 november 2012

Overgangsperiode


Tussen de oude tijd en de nieuwe tijd is er een overgangsperiode, en daar zitten we nu middenin. Deze overgangsperiode heeft alles te maken met energie. De vibratie van de Aarde die verhoogd wordt (zie mijn artikel Evolutie 1) en alle effecten daarvan op ons mensen, zou je kunnen vergelijken met wanneer je met je auto door de wasstraat gaat: zeep wordt erop gespoten, het water komt van alle kanten op je af, en de automatische borstels beginnen je te bewerken. Je kunt er niet halverwege uit wanneer je een beetje bang wordt. Je hebt gekozen voor het geheel, met alle toeters en bellen, dus je moet blijven zitten terwijl je (auto) een grondige was- en spoelbeurt krijgt. Daarna komen de hete lucht en de drogers, die alle druppels verwijderen en je mooi en glanzend maken. Je wacht op het groene licht, en dan ga je weer op weg - een schoner, zuiverder, schitterender versie van je vroegere zelf.
We voelen ons af en toe alsof we door de mangel gehaald worden, en dat kan voor sommigen beangstigend zijn, maar wanneer je weet dat het leven er uiteindelijk alleen maar beter op wordt, dan zucht je maar eens diep en gaat weer verder. 

Deze overgangsperiode is de tijd dat alles wat verborgen was aan het licht komt. Het moet ook aan het licht komen, op dezelfde manier waarop alles dat onder een tapijt ligt ont-dekt wordt wanneer je een kamer opnieuw gaat stofferen. Net als met alle andere dingen (onder welk tapijt dan ook), is dat wat je ziet en ont-dekt niet altijd even leuk of mooi, maar gelukkig heb je gekeken  - want nu kun je het opvegen, weggooien en de vloer eens goed schoonmaken.
Ook onze persoonlijke waarheden komen nu aan het licht. We worden geconfronteerd met dingen in onszelf, en we ont-dekken ideeën, dogma's, 'leringen' en beperkingen die al jaren binnenin ons aanwezig zijn. Dingen waar we ons niet eerder van bewust waren, maar die ten grondslag liggen aan wie we nu zijn. Het is een periode om die zaken eens 'tegen het licht te houden' en te bepalen of we ze nog steeds als waarheid ervaren.

De verhoogde vibratie van de Aarde heeft een enorme impact op ons bewustzijn. Ons slapend DNA wordt geactiveerd, waardoor we een meer uitgebreid bewustZijn ervaren. 
Dit uitgebreider bewustZijn zal een omslagpunt zijn in onze evolutie. Een toename in bewustZijn betekent in dit geval dat we het leven wakker(der) en bewust(er) zullen beleven en betere keuzes zullen maken, in het belang van allen in plaats van het individu. 
We beginnen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de mensheid te schrijven. Een nieuw hoofdstuk, gebouwd op nieuwe pijlers van waarheid, openheid, samenwerking, groter en hoger bewustZijn, waarbij liefde en respect voor alle levende wezens, inclusief onze planeet, de basis is.

Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten