dinsdag 30 oktober 2012

Evolutie in perspectief - 3: Ontwaakt - en dan?


Je bent je ervan bewust dat je bezig bent te ontwaken. Het is alsof je je steeds meer herinnert, een soort van intuïtief weten - Kennis die is weggezakt en die langzaam maar zeker weer boven komt. Met Kennis komt doorgaans verantwoordelijkheid. Maar voor wat? En voor wie? Zijn we alleen verantwoordelijk voor onszelf, of ook voor ons gezin, familie, vrienden en kennissen? Wat doen we met die Kennis? Kortom: Ontwaken is leuk, maar hoe gaat het verder? 

Allereerst is iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar EIGEN ZELF. Het in spirituele zin ontwaken gaat namelijk hand in hand met een 'reis naar binnen', een leren kennen van jeZelf. Naarmate je dit Zelf beter leert kennen en doorgronden, zul je merken dat je geestelijke en spirituele vaardigheden sterker worden en vermeerderen. Je beseft dat je 'meer' bent dan je dacht te zijn: een liefdevol, sterk, en machtig persoon. Ook heb je een groot deel van je oude angsten van je af laten glijden en daardoor meer innerlijke rust gekregen. Je Bewustzijn breidt zich uit, en je begint te begrijpen waarom je, juist in deze tijd, op deze plaats bent. 
Wanneer je eenmaal een beetje gewend bent aan de 'Nieuwe JIJ' om het maar even zo te noemen, ga je beseffen dat je NIET verantwoordelijk bent voor welke andere persoon dan ook. IEDEREEN, dus ook je geliefden, heeft zijn/haar EIGEN levenspad te bewandelen in zijn/haar eigen tempo, dat kun je niet van ze overnemen. Ook kun je ze niet aan het handje meenemen, trekken of duwen in wat volgens jou de juiste richting is. 
En juist omdat je van die mensen houdt, doet het vaak pijn om een stapje terug te doen en ze hun eigen fouten te laten maken. Tenminste, zo zien we het dikwijls - maar wie zegt dat het 'fouten' zijn? Waarschijnlijk zijn het levenslessen die ze moeten leren om te groeien. JOUW waarheid hoeft niet gelijk te zijn aan die van hen. 


Het is echt niet zo dat je nu de mensheid maar de mensheid moet laten. Je màg ze niet alleen helpen, je zult ook een innerlijke drang voelen tot helpen. En wanneer die drang eenmaal de kop opsteekt, komt de manier waarop je kunt helpen vanzelf naar je toe, komt bovendrijven in je Bewustzijn en weet je intuïtief wat je moet doen.


Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten