zaterdag 27 oktober 2012

Evolutie in perspectief - 2: Ontwaken is een proces

In mijn vorige artikel heb ik de feiten uiteen gezet, de reden waarom de dingen momenteel zo snel veranderen. Evolutie, het verhogen van frequentie (vibratie), is een proces, net als ontwaken. Dit kun je voor jezelf duidelijk krijgen wanneer je je voorstelt hoe je 's ochtends op een natuurlijke manier wakker wordt, zonder te schrikken van een wekker. Het verloopt ongeveer als volgt:

Je ligt heerlijk te dromen, en word je langzaam bewust van je lichaam - dat het ligt in plaats van zich beweegt zoals in de droom. Dan blijken er nog meer dingen niet te kloppen; het tropische eiland waar je je bevindt, met die ruisende palmbomen en de golven die breken op het strand, zand tussen je tenen - het is allemaal niet echt. 
Je beseft nu dat je in je bed ligt, maar die droom was zo heerlijk... 
Je houdt glimlachend je ogen dicht om de illusie nog even langer vast te houden. Misschien draai je je nog eens om, in de hoop weer in slaap te vallen en verder te gaan met die mooie droom. Maar de realiteit klopt aan de deur van je bewustzijn en uiteindelijk gaan dan toch de oogjes open, je rekt je eens uit en verlaat je bed. 
Hieraan kun je zien dat ontwaken, tot bewustzijn komen, je bewust worden, een proces is - iets dat tijd nodig heeft.  

Wanneer we dit beseffen, is het maar een kleine stap om te begrijpen dat de één zich in een ander stadium van (spiritueel) ontwaken kan bevinden dan een ander. Maar dat is helemaal niet erg - we mogen allemaal wakker worden in ons eigen tempo; tenslotte volgt ook iedereen zijn levenspad in zijn eigen tempo. Ook mogen we ons nog een keertje omdraaien en verder slapen, om op een later tijdstip te ontwaken.

Maar wat gebeurt er nou met je als je eenmaal weet dat je bezig bent wakker te worden, in spirituele zin te ontwaken? Je voelt je een buitenbeentje, net alsof je van een afstandje kijkt naar wat er gebeurt, zonder er echt deel van uit te maken. Je bekijkt de dingen opeens anders dan vroeger; je leven 'past' je niet meer...
Je hebt het gevoel dat je op een fundamenteel niveau iets mist en gaat daarnaar op zoek. Je hebt behoefte aan stilte, aan alleen zijn. Er is veel om over na te denken; je probeert de dingen voor jezelf weer op een rijtje te krijgen. Je zoekt mensen die je begrijpen, gelijkgestemde zielen om mee van gedachten te wisselen. 
En dat is nou net wat je nodig blijkt te hebben: gelijkgestemde ZIELEN. Mensen die weten wat jij doormaakt, omdat ze dezelfde ervaringen hebben gehad of er net als jij middenin zitten. Het lijkt wel alsof jullie Zielen elkaar, op dat fundamentele niveau, herkennen. En je komt tot de ontdekking dat er dingen gezegd worden, dat je dingen leest, die bij jou van binnen een snaar doen trillen - de vibratie van wat je hoort en leest resoneert. De frequenties komen overeen, en je voelt je er goed bij.

Je merkt dat je een stem in je binnenste hoort, een die je raad geeft en bijstaat. Wanneer je bereid bent om 'de reis naar binnen' te maken, je Zelf te onderzoeken en confrontatie niet uit de weg gaat, zul je merken dat ontwaken een interessant proces is en je heel wat oplevert: zelfkennis, rust, evenwicht, liefde voor jezelf en anderen, begrip en wijsheid. Je wordt je bewuster van wat er om je heen gebeurt, doorziet mensen en situaties, wordt milder in je oordeel, totdat je het oordelen ook achter je laat. Alsof je levenspad letterlijk vanuit het donker naar het Licht gaat... 

Wordt vervolgd.

Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten