dinsdag 23 oktober 2012

Creator


Een wereld die vrij is van vergif, vervuiling, dood, strijd om te overleven. Een hemel die echt blauw is, met spierwitte wolkjes, zonder grauwe sluier van uitgestoten gassen en zwevende chemicaliën. Oceanen zonder 'plastic soup' en vreemd gemuteerde wezens, resultaten van jaren lozing van gifstoffen. Een mensheid, die in vrijheid leeft, in plaats van te overleven en daar strijd om te moeten voeren. Voedsel, goederen en diensten die eerlijk verdeeld zijn, zonder rijkdom en armoede. Leiders en regeringen die de mensen dienen in plaats van ze te overheersen.
We hebben dit soort dingen altijd afgedaan als 'utopia': leuk voor dromers, idealisten en science-fiction schrijvers om mee te stoeien. Onwerkelijk, niet te verwezenlijken.  Maar stel je eens voor, dat het mogelijk zou zijn... 
Wanneer we de Aarde vanuit de ruimte bekijken, is Zij nog steeds blauw. Een prachtige, uiterst gevarieerde blauwe planeet, waar leven niet alleen mogelijk is, maar waar een ongelooflijke hoeveelheid leven IS in onnoemelijk veel schakeringen. Nergens anders vinden we zoiets, in geen enkel 'bekend' zonnestelsel. Een wonder van Schepping. En wij maken daar deel van uit.

In onze westerse, overwegend christelijke maatschappij hebben we allemaal wel eens het zinnetje 'aan god gelijk' of de uitdrukking 'goddelijke vonk' gehoord. Afgezien van wat het voor religieuze lading/bijbedoeling zou hebben, kun je je afvragen wat daarmee bedoeld wordt.

Ervan uitgaande dat met 'god' Schepper, CREATOR wordt bedoeld, is de volgende stap al wat logischer. De 'goddelijke vonk' is dan niets anders dan het vermogen om te Scheppen, te Creëren. En dat is nou net wat we iedere dag weer doen: CREËREN.
Ik hoor je zeggen: "Ja, maar dat is toch wel errug overdreven, zeg! Ik kan mezelf toch niet met god vergelijken?!"
Toch is dat precies wat ik je vraag te doen. Stel dat JIJ het vermogen zou hebben om te Scheppen, te Creëren, te VERANDEREN, de realiteit om je heen te wijzigen in de realiteit die je zou willen ervaren, zou je dat dan doen? Nou? Ik denk het wel!

Wees nu eens eerlijk - en dan ook helemaal eerlijk! - tegen jezelf. Kun jij niet ook creëren? En die tekening dan? Die brief? Dat kledingstuk? Die heerlijke maaltijd? Nou?
O, je hebt 'alleen maar' gebruik gemaakt van de materialen die je ter beschikking stonden. Maar je had toch eerder al een idee in je hoofd van hoe het eindresultaat zou zijn? En ben je toen aan de slag gegaan om het werkelijkheid te laten worden? Ja? Ben je dan een Schepper, een CREATOR, of niet?! 
...

Wanneer we eindelijk echt beseffen dat alles, maar dan ook echt ALLES, slechts bestaat uit (gestolde) energie, en ENERGIE het enige materiaal is dat we met onze ideeën, onze intentie AANSTUREN, dan is het zo gek nog niet om te bedenken dat we dingen kunnen veranderen. Niets gaat verloren, het verandert alleen - denk maar aan Phoenix, de vuurvogel die uit zijn eigen as verrees. Zo kunnen we onze eigen realiteit veranderen door ons Scheppend Vermogen aan te wenden en veranderingen aan te brengen die niet alleen onszelf, maar ook de rest van de wereld ten goede zullen komen. 

Het is een enorm project om de Aarde te helen, maar dat hoeven we niet alleen te doen. Er zijn al heel veel mensen mee bezig, en gelukkig komen er steeds meer een handje toesteken. Of eigenlijk moet ik zeggen: hun BEWUSTZIJN, hun SCHEPPEND VERMOGEN toevoegen.
Ik kan haast niet wachten tot mijn - nee, ONS ALLER visioen werkelijkheid is geworden!

Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten