dinsdag 23 oktober 2012

Anker


We voelen ons momenteel vaak zoekenden, waarnaar weten we niet precies, maar we zijn losgeslagen van onze ankers en op drift. Dit brengt soms grote onrust met zich mee, want onzekerheid - daar weten we niet goed raad mee. Vastigheid hebben we nodig. Maar waar vinden we die nu nog? In een wereld die in rap tempo aan het veranderen is, is vastigheid ver te zoeken. Tenminste, zolang we die buiten onszelf zoeken. 
Wanneer we proberen om houvast te vinden in de dingen en/of de mensen die we kennen, gaan we gezamenlijk de mist in. Waarom? Omdat alles en iedereen zo snel verandert nu. Wat we vandaag als 'standaard' ervaren, ziet er morgen opeens onherkenbaar uit. De enige houvast die we nog kunnen vinden, en die ALTIJD bij ons is, is wat er in onsZelf leeft.

Ik doel hier op Innerlijke Wijsheid. En ik schrijf het bewust met hoofdletters, omdat er niets wijzer is dan onze Eigen Innerlijke Wijsheid. Deze is iedereen aangeboren, echt iedereen heeft die. Alleen weet helaas nog niet iedereen hoe hij/zij deze bron kan aanboren. 
Toch is het simpel; het enige dat nodig is, is de BEREIDHEID om te luisteren naar die Stem in je binnenste die je raad wil geven. Geloof me, er is niet eens een meditatie of zo voor nodig, alleen maar de bereidheid om te LUISTEREN. En dan te handelen naar hetgeen je doorkrijgt. Omdat het je EIGEN wijsheid is, zul je voelen en WETEN dat het WAARHEID is wat je verteld wordt.

Wanneer je eenmaal hebt geleerd hoe je een gesprek voert met je Innerlijke Stem, wordt het al snel een onbewust proces en zul je merken dat je je houvast weer terug hebt. Op deze manier ben je je eigen 'anker' geworden, en heb je je innerlijke rust weergevonden. 


Vrede, Liefde en Licht,
Alexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten